S.T.E.M.-activiteiten zijn leer-, ontdek- en onderzoek-activiteiten voor de leeftijd 6-18 jaar op het gebied van Science, Technology, Engineering & Mathematics.

Creative Commons License 2016 - Author: Pieter van der Hijden (Sofos Consultancy & Fab Lab Suriname) - This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


Met dank aan het Examenbureau van MINOWC voor de toestemming om de glo-toetsen en MULO-, HAVO- en VWO-(her)examens 2007 t/m 2013 hier te mogen publiceren.

ECOIS

Training "Moodle 2.0 voor systeembeheerders"Doelgroep
De training "Moodle 2.0 voor systeembeheerders" is bedoeld voor de beheerders van een Moodle-systeem. De nadruk ligt daarbij op het functioneel beheer en het databeheer en minder op het technisch beheer (dat meestal wordt uitbesteed). Eerdere ervaring met Moodle is gewent. Elke deelnemer zit achter een computer en werkt via de Moodle site van Ecois.
Beschrijving en leerdoelen:
De training duurt twee dagen. Op de eerste dag komen aan bod: installeren en upgraden van het systeem, voorbereiden van het studiejaar, ondersteunen van cursusontwikkeling, van cursus-uitlevering en van gebruikers in het algemeen. Onderwerpen op de tweede dag zijn: onderhouden van het systeem, afsluiten van een studiejaar, systeeminstellingen, rollen en bevoegdheden, beleidszaken en controle.

Werkvormen en materiaal:
Twee dagen in computerlokaal met veel hands-on activiteiten; alle materiaal en activiteiten staan op de Ecois-site. Het is aan te raden om zelf als systeembeheerder toegang te hebben tot een Moodle-systeem, eventueel een Moodle-systeem dat op de eigen laptop is geïnstalleerd.
Belasting en beoordeling:
De cursus zelf duurt twee dagen. Ze geeft het meeste rendement als u daarna meteen met Moodle aan de slag gaat en contact blijft houden met collega's door actief lid te worden van de Werkgemeenschap Moodle (zie aldaar).
Auteurs en rechten: De training is oorspronkelijk ontwikkeld in de Engelse taal t.b.v. Bethlehem University / Institute for Community Partnership, Palestina door Pieter van der Hijden (pvdh@sofos.nl), Sofos Consultancy (www.sofos.nl) - 2010. Aanpassingen voor Ecois Pieter van der Hijden en Ton Wolf.

Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License.